Huawei OceanStor Dorado V3 – den optimala All-Flash-lagringen!

Huawei OceanStor Dorado V3 - den optimala All-Flash-lagringen!
Huawei OceanStor Dorado V3 - den optimala All-Flash-lagringen!

Med Huawei är det möjligt att med säkerhet uppnå nyckeltal inom datalagring som hittills varit otänkbara. Eller vad sägs om komprimering/deduplicering av data med ratio 3:1, och behovet av lagringsmedia minskat med 66 procent?

De här siffrorna handlar om OceanStor Dorado V3 från Huawei, mångårig leverantör av världsledande IT-produkter till oss på Pedab. Av alla storage-leverantörer på marknaden är Huawei den enda som tillverkar både lagringslösningar (controllers) och lagringsmedia (SSD/NVMe) själva.

OceanStor Dorado är ”Flash Native” vilket betyder att den endast hanterar Flash, och inte en traditionell HDD. Det ger lagringskapacitet, optimering av diskutrymme och hastigheter som en traditionell hårddisk eller ett hybridsystem inte kommer i närheten av. Det gör också att mängden kod kan optimeras och att riktigt vassa algoritmer kan byggas in från grunden.

När data skrivs till disk löser OceanStor Dorado det också på ett helt eget sätt, med en algoritm som prioriterar ”viktig” data över andra funktioner. Där skrivs den med absolut precision på bästa lediga plats i den totala lagringsmiljön, oavsett hur stor miljön är. Och det går undan, OceanStor Dorado skriver till diskarna ca tio gånger snabbare än med konventionell teknik.

Det kanske största värdet med Dorado, och något som särskiljer mot andra storage-leverantörer, är just komprimeringen med faktor 3:1 som uppnås genom precisionen i lagringen. Huawei ger faktiskt en ”3:1-garanti” till sina OceanStor Dorado-kunder!*. När upp till 66% av utrymmet i lagringsmiljön frigörs minskar också strömförbrukningen i motsvarande mängd. Komprimeringen förenklar även för framtida expansion eftersom man får fler platser i lagringsmiljön lediga!

OceanStor Dorado använder sig av Distributed RAID vilket gör att säkerheten av data mellan diskarna blir högre. Skulle en disk fallera så tas dess funktion över gemensamt av alla andra diskar, inte bara av en disk (hot-spare) som är det vanliga. Återläsningen blir upp till 20 gånger snabbare än i konventionella storage-lösningar. Dessutom stödjer OceanStor Dorado modellen Active-Active, vilket ger 99.9999% tillgänglighet och detta sker ”Gateway Free”.

Trots att OceanStor Dorado V3 är en high-end-lösning, passar den bra in nästan alla IT-miljöer som kräver All Flash.

Just nu är det kampanj på denna modell, få 50TB RAW SSD gratis! Läs mer här.

Läs mer om OceanStor Dorado V3.

Kontakta oss i Pedabs Huawei-team så kan vi berätta mer, och hjälpa till att skapa den optimala lagringslösningen för just er eller era kunders IT-miljö.

Mattias Skohg

Mattias Skohg

Technical Sales - Huawei Server & Storage
Phone. +46 8 5872 3768
Scroll to top